Kézműves blog

Zamat-sziget kézműves termékek

0

Chilion – chili és habanero termékek

: 18 szeptember 2016

A Zamat-sziget kínálatában a Bhut Jolokia (szellem chili) és Habanero alapú termékek, prémium minőségben, ami csípősebb, mint bármi, amit eddig kóstoltál, 95% paprikából, minimális só felhasználásával, kézzel készítve.

A ChiliOn kézműves paprika termékei garantáltan bekapcsolják a chili hatást, szem nem marad szárazon. Elsősorban azoknak ajánljuk, akiknek az eddigi csípősnek mondott szószok, nem hozták a kívánt hatást.

Egyedi eljárás

A szószok egyedi eljárással készülnek, így az egyes chili fajtákra jellemző ízek visszaköszönnek fogyasztás közben.

A Chilion készítje több éve foglalkozik már Bhut Jolokia (Ghost Pepper vagy Szellem chili) és Habanero termesztésével családi földterületen. Hobbi szinten kezdte termelni 2011-ben, azóta megtapasztalta a növénytermesztéssel járó szépségeket és árnyoldalakat. 2014 volt az első szezon, amikor értékelhető mennyiségű chilit tudott „szüretelni” és megszülethetett a Chilion, a nagy álom. Jelenleg több fajtával kísérletezik. Egyik ilyen a Trinidad Scorpion.

Az íz és pokoli erő

A pokoli erő mellett nagyon fontos az íz, ezért nem főzi, csak darálja a paprikát, így megmarad a fajtára jellemző, egyedi íze. Ezáltal érezni lehet a Szellem chili enyhén gyümölcsös, harsány, semmivel össze nem téveszthető ízét, ezért alig használ sót és tartósítószert. Így épp olyan az érzés, mintha egy friss, ropogós chili paprikába harapnál. Nem hiszed? Próbáld ki!

A Habanero alapú szósz különlegessége, hogy lédús, édes, már-már túlérett paradicsommal keveri a Habanerot. Ez a kombináció még inkább kiemeli tűzgolyó szerű, lendületes ízét. A paradicsom remek társa a Habaneronak, gyümölcsös, enyhén füstös jellege előtérbe kerül, olyan harmóniában, ahogy még nem tapasztaltad. Erősen ajánlott kipróbálni!

A Habanero chili egyedülálló tulajdonsága

Miután a nyelvünk hegyéhez érintettük a paprikát, a csípős érzés mint egy fólia, hátulról előre haladva terül el a nyelven és hosszú percekig élvezhetjük a lüktető erőt. Csodálatos!

A Chilion szószok különböznek a többi chili szósztól elkészítésében, megjelenésben és ízben. Nincsenek sztereotípiák, lángot köpő-mexikói kalapos, csontváz testű paprikák, nincs utánzás, nincs általánosítás.

A márkanév a „chili” és a „ turn on” angol eredetű szavak összetétele, tehát: „bekapcsolja a chili hatást”. Ez az összes Chilion termékről elmondható.