Kézműves blog

Zamat-sziget kézműves termékek

0

Palackozott must

: 2 január 2017

A frissen préselt szőlőlé, a must egészségünkre nagyon pozitív hatással van.

Az üzletünkben forgalmazott must hideg eljárással, préseléssel készül és kálium szorbáttal került tartósításra, mely a természetben a medárberkenye (Sorbus aucuparia) gyümölcsében fordul elő, egészségre ártalmatlan anyag.

A must élettani hatásai

  • A must legnagyobb részt a szőlő húsának levéből áll, de az előállítása során a héj és a mag vízoldékony vegyületei is belekerülnek az italba. Mindennek köszönhetően a must tartalmaz A-provitamint, valamint B1- és B6, C- és E-vitaminokat is.
  • Az összes jótékony vegyületet tartalmazza, mint a bor, csak éppen alkohol nincs benne. Rengeteg káliumot és szelént, vasat, rezet, mangánt és K-vitamint tartalmaz.
  • Számos antioxidáns vegyület található benne, amely megakadályozza a “köznyelv szerinti” rossz koleszterin oxidációját, ennek köszönhetően véd az érelmeszesedés, a szívinfarktus és a stroke ellen.
  • Betegség utáni lábadozáshoz is nagy segítség, sokat gyorsíthat a gyógyulási folyamaton, a benne található anyagok nagyban hozzájárulnak a legyengült, vérszegény szervezet megerősítéséhez.
  • Ápolja és biztosítja a bőr egészségét, mert a mustban megtalálható vitaminok hatására az könnyebben és tovább megőrzi rugalmasságát, fiatalságát, vagyis az öregedési folyamatok lassítására is kíváló ital. Ezzel párhuzamosan táplálja és puhítja a bőrt, gyorsítja a sebek gyógyulását, amit különlegesen magas cink és szelén tartalmának köszönhető. Ehhez elég napi 1-2 pohárral inni belőle.
  • Felhasználhatjuk levesek, mártások, illetve saláták készítéséhez is.

Egészésgükre!