Kézműves blog

Zamat-sziget kézműves termékek

0

Sajt, vaj, joghurt, savó és társai

: 30 március 2018

Új lakótársak érkeztek egyenesen a Vászolyi Sajtmanufaktúrából. Félkemény és friss sajt, orda, krémsajt, vaj, gyümölcsös ivójoghurtok, valamint probiotikus joghurt, friss savóital. Sajtpultunk lassan-lassan kicsinynek bizonyul.

A Balaton Sajt minimum 3 hónapig érlelt félkemény sajt, amely már kiérdemelt egy Országos Sajtmustra aranyérmet. A Balatoni csemege sajt a Manufaktúra egyetlen ízesített sajtja. Nem is akármivel ízesített, hanem fűszer lóherével. A zseniális ötletből zseniális sajt született.

A krémsajt – a lóherés sajt mellett – az egyik kedvencünk. Néhány napos szikkasztás után kevés sóval átgyúrják, s egy kis tejszínnel kikeverik. Elképesztően finom!

Hoztunk még vajat is. Igazi VAJ vajat, igazi ivójoghurtot, és friss tejsavót. Tudtátok, hogy a tej ásványi anyagainak majd 80%-a a tejsavóban leledzik, mellette bőséges C-, B-, H vitamintartalommal bír? Mindenféle sportot űzők, figyelem! Ne a méregdrága protein készítményeket toljátok, hanem igyatok friss savót! Elengedhetetlen az izomfejlődéshez, elősegíti a zsírégetést, s nem engedi lebontani az izomszövetet.