Kézműves blog

Zamat-sziget kézműves termékek

0

Ünnepi kulináris kalandozás

: 11 december 2017

Közeledünk a Karácsonyhoz, ezért feldíszítettük kicsi szívünket és kicsinosítottuk magunkat az ünnepekre. Gyönyörű fényekkel, díszekkel, karifával és hatalmas hópelyhekkel várunk mindenkit.

Nálunk is megkezdődött az ünnepekre történő felkészülés. A kézzel készített édességeink részben már megérkeztek boltunkba, de küllemünk is “színesedik” picit jövő héttől.

Kezdetnek csudi finom szaloncukrokból válogathattok, melyek magas minőségű belga ét- és tejcsokival készülnek. Gyerkőcöknek ajánljuk a banános robbanócukros, kókusz ízeket. Találtok zserbós, fahéjas-narancsos és fahéjas-szilvás, sós-karamellás, mákkrémes változatokat, valamint az alkoholos brigád, a szatmári szilvapálinkás, melynek bonbon változata 2017-ben Great Taste díjat nyert, mézes málnapálinkás, ami szintén díjnyertes ízbomba, és a konyakmeggyes.

Karácsonyi kézműves desszertek - Zamat-sziget, Veresegyház

Mellettük izgalmas táblás csokikkal is ismerkedhettek, úgy is, mint az étcsoki aranymazsolával és dióval, a fehér csokoládé dióval, mákkal, meggyel, valamint a tejcsoki mandulával és naranccsal bolondítva vár Mindannyiótokat.

Különleges és izgalmas desszert válogatásokat is találtok nálunk. Mindenkinek külön-külön. Uraknak a szilvapálinka, chili, Hölgyeknek a fahéj, liofilizált, forrócsoki és a gyerekeknek is.

Kétféle exkluzív bonbonnal is meglephetitek Szeretteiteket. A piros doboz karácsonyi válogatást, a fekete pedig a 2017-ben Great Taste díjat nyert szatmári szilvapálinkás bonbont rejt.

Karácsonyi kézműves desszertek, hagyományos olasz ünnepi kuglóf

S, mi jön még? Az ünnepek az édes izgalmakról, meglepetésekről is szólnak.

Kulináris kirándulásként becsempésztünk egy külhoni ínyencséget, mely az ünnepek elengedhetetlen süteménye, s itthon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ez nem más, mint az 500 éves hagyományokra visszatekintő panettone, az olasz karácsony beiglije.

Nevét egy udvari pékinasról kapta, aki egyszer merő véletlenségből a kenyér tésztájába szórta a süteménybe szánt aszalt gyümölcsöket. A milánói hercegnek annyira ízlett a végeredmény, hogy a figyelmetlen inasról nevezte el ezt az édes, légies tésztájú kalácsot, amit a mai napig családi receptúra alapján készítenek. Kicsit a mi kuglófunkra emlékeztet.

A “nagytesó” rendkívüli; kandírozott gesztenyével bolondított, míg az “öcsike” a klasszikus kalács. Nemcsak isteniek, de csomagolásuk is gyönyörű. Exkluzív ajándékként bátran megállják a helyüket.