2018.06.04. Kézműves kecskesajtok

Zamat újdonság kecskesajt minden formában

Bekecskésedtünk gyerekek. Szipi-szupi Mekk mester kecskesajt érkezett a sajtpultunkba. Mindenféle formában, keményen, félkeményen, krém formában, camembert és gyümölcs joghurtként.

Dombóváron készíti ezeket az ínyességeket a Papp Család, s ahogy a nálunk kapható más portékákban már tapasztaltátok, itt is a szív és a lélek benne van minden falatban, valamint mentes minden csúfságtól.

Számukra fontos szerepet játszik az egészséges táplálkozás és már korábban is termeltek, illetve készítettek saját magunk számára különböző élelmiszereket, így különféle sajtokat is. A kecsketejre és kecskesajt különböző formáira akkor terelődött a figyelmük, amikor részletes ismereteket szereztek kivételes tulajdonságairól és jótékony egészségügyi hatásairól. Ekkor kezdtek házi körülmények között kecskesajtokat készíteni.

Elhatározták, hogy szeretnék ezt a szenvedélyüket egy magasabb szinten végezni méghozzá úgy, hogy termékeiket mások is megismerjék. Sikerült egy kisebb kecske állományt és korszerű berendezéseket beszerezni. Jövőbeni terveik között pedig ezen tevékenység még nagyobb mértékű és professzionálisabb folytatása szerepel.

Kóstolgassátok, isteniek!

További hasznos olvasnivolót találsz oldalunkon a receptek és blog rovatunkban. Emellett érdemes ellátogatni Facebook oldalunkra is, ahol rendszeresen sok-sok hasznos infot töltünk fel.

Június 15-i kecskesajt frissítés
Bővültünk kecskesajtban, méghozzá nem is akármilyenekkel.

Új kecskesajt Sainte-Maure típusú lágy és friss medvehagymás és borsos
Az egyik őkelme a Sainte-Maure típusú lágy sajt faszén bundácskában. Krémes, mégis picit morzsálódóbb, fügével, fehérbor lekvárral, szőlővel, de pirós bogyóssal párosítva zseni.

A másik új jövevény a friss sajt, ami medvehagymában, illetve borsban hentergett. A kenyérre kenésen kívül sok más módon is fogyasztható.
Mindkét lakó cuki hajócskában pihen. Amikor sajtevésre szánjátok magatokat, s megszabadítjátok a sajtot ruhájától, a hajócskában máris szervírozható.

S, ha sajt, akkor finom borainkból ne felejtsetek el hozzájuk egy jóképűt választani!

Tagged on:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük