2018.02.14. Valentin napi különleges finomságok

Valentin napi különleges finomságok

Szent Bálint a szerelmesek, a lelkibetegek, az epilepsziával élők védőszentje. Ez a csoportosulás furi? Dehogy! A közös halmaz: endorfin.

Az angolszász országokban a Bálint napján (Valentine’s Day) tartott Valentin nap ünnepe a 20. század végétől terjedt el világszerte világi “szerelmes ünnepként”, melyet minden évben Bálint napján, február 14-én tartanak. Pöttöm országunkban a 90-es évek végétől vált ismertté, mára pedig népszerűvé.

Ezen “hagyományt” megtámogatván a Demeter Chocolate kézzel készített boldogság hormonjaival járulunk hozzá szeretet nyelvetek kifejezéséhez, mely nyelv használatát a mai nap mellett gyakorolhatjátok ám az év minden napján.

Nyalni-falni való szívecskék, felrobbantásra váró, vagy éppen liofilizált gyümölcsökkel, magokkal, színes gabonagolyókkal össze-vissza szórt táblás csokik, mint például a belga tej-, vagy étcsoki, vagy a nem belga, de cukormentes csokoládé, üzikkel ellátott meglepik, levendulás és vörösboros, díjakat nyert fűszeres almasajtos, eper-citromfüves bonbonok, forró csokik fahéjas és chilis ízesítésben, gyermekkorunkat idéző pasztilla csomagocskák kaptak helyet padlásfeljárónk lépcsőfokain. Kulináris kinevelésünk mérföldkövei.

Kézműves csokoládék mellett persze megtalálhatók szokásos ízélményeink is, melyeket tiszta szívből ajánlunk kedveseteknek, különös tekintettel legújabb szerzeményeinkre, mint a Hangavári Pincészet Tokaj-Hegyalja borvidék, Iványi Zsófi Vokányban – Villány borvidék – készített kézműves borai, vagy az új érlelt kecske-, valamint a Bükki hegyi sajtok.

Szerelem-, szeretet-, mindenteljes napotok legyen!

Kézműves édességek a Zamat-sziget kamrájában

Tagged on:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük