Egy igazi klasszikus a tradícionális kínai receptek közül a kicsit édes, kicsit csípős chilis csirke. Mindig jó ötlet lehet egy baráti étkezés során vagy csak egy egyszerű családi ebédnél.
Könnyű elkészíteni, az igazi keleti konyha egyik klasszikusa.
Mézes-chilis csirke hozzávalói
– 1,5 kilogramm csirke
– Liszt, só, olaj a rántáshoz
– kb 2,5 cm zöld gyömbér
– 2 evőkanál méz
– 2 teáskanál kukoricaliszt
– 1/3 csésze víz
– 1 evőkanál chili szósz
– 1/3 csésze citromlé
– 2 teáskanál szójaszósz6 levél medvehagyma
Elkészítés
A csirke részeket tálalási méretű darabokra vágjuk, enyhén bekenjük sóval ízesített liszttel.
A csirke felét forró olajban aranybarnára sütjük. Csökkentsük a hőt, főzzük körülbelül öt percig, vagy amíg a csirke megpuhul. Kivesszük az olajból, nedvszívó papíron lecsepegtetjük. Ismételjük meg a maradék csirkével. Öntsük le a felesleges olajat, hagyjunk egy evőkanál olajat a serpenyőben.Ehhez adjuk hozzá a hámozott és reszelt zöld gyömbért, óvatosan pirítsuk egy percig. Adjunk hozzá mézet, keverjük egy percig. Adjuk hozzá a kukoricalisztet, a vizet, a chiliszószt, a citromlevet és a szójaszószt. Addig keverjük, amíg a szósz felforr és besűrűsödik.
Dobjuk a szószba a csirkét, keverjük és melegítsük jól át. Mehet hozzá a szeletelt medvehagyma pár percre. Kóstoljuk.
Mézek és chilis termékek a Zamat-sziget kamrájában