2017.11.21. zamat-sziget kézműves termékek

Megújult külső és belső, kézműves tartalom

Az 1 hétre tervezett, de 2 hétre sikeredett átalakítási meló után töltögetjük a boltocskát. Ma újfent belakták apróbb hűtőnket az isteni, töltött kézműves parenyica sajtok, s melléjük érkeztek zseniális joghurtok öt féle ízesítésben. Valódi joghurtok. Nem folynak, nem nyúlnak. Megáll bennük a kanál. Szó szerint. Ízük…? Tessék kipróbálni!

Szüretelési időszak van. Kínálatunk leendő borait épp válogatjuk, viszont pöpec, palackozott Must-most-már fellelhető a ládánkban, egyenes Egerből érkeztek. A must számos vitaminnal büszkélkedhet, mint például A-provitamin, B1, B2, B6, C, E és K, mellettük rengeteg káliumot és szelént, vasat, rezet, mangánt tartalmaz, magas antioxidáns tartalma óvja ereinket az elmeszesedéstől.

Birsalma szezon kellős közepén a holnapi naphoz hozzáteendő, Kanálka kóstolónk egyik zászlóshajója a birsalma chutney lesz, ami frissen, ízesen, szagosan 2 napja érkezett. Nagytesó a kredencben, kistesó a kosárban figyel.

Mellette a régóta várt, mézzel bolondított cékla- és zellerszirom is újra fellelhető nálunk, kóstolgatás közben ragadjon pár zacsi a kezetekhez!

A spájz egy izgalmas hely. Illatokkal, ízekkel, régi korok emlékeivel. Nagy- és déd-, de akár ükszüleink korú bútorokban sok érdekes, egyedi, kézzel és szívvel készített készítményt, delikát alapanyagokat, olykor jópofa termékeket találhattok.

Kézműves portékák, családi manufaktúrák termékei.

Tagged on:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük