2022.01.05. Szarvasgombás omlett - francia recept

Szarvasgombás omlett – francia recept

A fekete szarvasgomba Délnyugat-Franciaországban nagy üzlet. A szezonban alkalmi piacokat hoznak létre, hogy eladják a szarvasgombát a nagy éttermi vásárlóknak, de a gombák meglehetősen drágák is. Szerencsére lehet vásárolni kis mennyiségben tartósított szarvasgombát tégelyben vagy konzervdobozban, ami bár drága, de megfizethető csemege. Nem igazán lehet jól leírni az ízét, de ajánljuk mindenkinek, hogy próbálja ki. Elég karakteres, semmihez sem hasonlítható zamatú.

A szarvasgombás omlett elterjedt az éttermekben Dél-Franciaország nagy részén. Sajnos ezek nagyon gyakran csalódást okoznak még a meglehetősen drága éttermekben is. Nagyon gyakori panasz, hogy „15 eurót fizettem egy szarvasgombás omlettért, de nem tudtam megkóstolni a szarvasgombát”.

A szarvasgombás omlett receptje

Egy kisebb szarvasgomba négy személyre elegendő. A szarvasgombát akár frissen, akár tartósítva is használhatjuk. Használat előtt néhány órára, de még jobb, ha egy éjszakára pálinkába vagy konyakba beáztatjuk. A tartósított szarvasgomba kevesebb áztatási időt igényel, mint a friss szarvasgomba, de legalább egy óra szükséges ehhez is.

A szarvasgombát tisztítsuk meg és nagyon vékonyra szeleteljük le.

Verjünk fel négy tojást frissen őrölt borssal és egy kis tejszínnel. Lehetőleg csak a tálaláskor sózzunk, nem pedig a főzéskor, de ez csak ajánlás.

Készítsük el az omlettet. Vajon is süthetjük, de ha van egy kis libazsír otthon, az még jobb.

Amikor az omlett már majdnem kész, szórjuk rá a szarvasgomba szeleteket.

Salátával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Szarvasgombás omlett hozzávalók

  • 4 tojás
  • 1 kis szarvasgomba
  • vaj, vagy libazsír
  • pálinka, vagy konyak ízlés szerint
  • só, bors
  • zöld saláta tetszés szerint

Szarvasgombás termékek a Zamat-sziget kamrájában

Tagged on:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük