Kézműves blog

Zamat-sziget kézműves termékek

0

Tradícionális pezsgő

: 18 június 2018

Igazi kézműves pezsgő tiszteli meg pöttynyi boltunkat. Kemendy László több, mint 30 éve foglalkozik szőlővel, borokkal, ebből úgy 20-at pezsgő készítésével.

Atyai nagyapja a dörgicsei Piarista rend birtokának vincellére volt. Édesapjával közösen a 70-es években ásott balatonarácsi pincéje, s a pince fölé épített ház volt vállalkozásának ötlet-bölcsője.

A Kemendy Tradícionális Pezsgőműhelyt már Ő indította el 2 évvel ezelőtt azzal a céllal, hogy barátainak, ismerőseinek finom pezsgőket készítsen. Olyanokat, ahol nincs helye a magyarázkodásnak: mit, hol, miért kell érezni, vagy miért épp olyan a stílusa, amilyen. Egyszerűen csak lelje örömét benne az, aki megkóstolja.

Egy csodálatos Család kétkezi munkájának eredménye a limitált mennyiségű, kuriózum Cuvée Blanc Brut, illetve a Cuvée Rose Brut, melyek nyers pezsgőként is megtalálhatók nálunk.

A pezsgővel kapcsolatos hitvallásukkal kapcsolatban így fogalmaz

“Eredeti célunk és egyben a vállalkozás lényege az volt, hogy barátainknak, ismerőseinknek finom pezsgőket készítsünk, olyat amelyeknél nem kell magyarázkodni, megmagyarázni, mit, hol és mikor kell érezni, miért ilyen vagy olyan a stílusa. Egyszerűen jó ivású legyen, és örömét lelje benne aki megkóstolja.

Ma úgy látjuk, hogy ez a vállalkozás jellegéből adódóan kis mennyiségeben kuriózumokat tud előállítani. Képesek vagyunk finom jó szerkezetű alapborokból, szigorú higiéniai viszonyok között, precíz technológiával, érdekes, limitált szériájú pezsgőket készíteni. A minőség nem lehet kérdés mert a mi pezsgőink fogyasztója egyben a barátságával is kitüntet minket, és mi pedig szeretnénk a barátainkat minden évben egy – egy jó pezsgővel meglepni.”

A vállalkozás ebben a formában csak 2 éves ugyan, de a Cuvée Blanc Brut pezsgő tavaly elhozta a Vinagora 2. helyezését.

Bízunk benne, hogy sokáig magunkénak tudhatjuk barátságukat, s a több évtizedes tapasztalattal, hatalmas szerelemmel készülő pezsgőiket is.

Frissítés: pezsgő kóstoló Június 30

Gyönyörű idő van, a teraszon pedig folyik a pezsgő(zés). Gasztrofesztiválhoz csatlakozandó, gulyásleveseket lefolytandó díjnyertes, kézműves Kemendy pezsgőkbe lehetett kóstolgatni, s dumcsizni Kemendy Lászlóval és Judittal.

Jut eszünkbe: ez a pezsgőzés ráadásul még aktuális is…. Holnap leszünk 2 évesek.

Frissítés: pezsgő kóstoló Június 30

További hasznos Zamat-sziget olvasnivaló

egyszerű receptek
zamat-sziget blog
zamat-sziget facebook