2018.06.18. Tradaícionális kézműves pezsgő - Zamat-sziget kamra

Tradícionális pezsgő

Igazi kézműves pezsgő tiszteli meg pöttynyi boltunkat. Kemendy László több, mint 30 éve foglalkozik szőlővel, borokkal, ebből úgy 20-at pezsgő készítésével.

Atyai nagyapja a dörgicsei Piarista rend birtokának vincellére volt. Édesapjával közösen a 70-es években ásott balatonarácsi pincéje, s a pince fölé épített ház volt vállalkozásának ötlet-bölcsője.

A Kemendy Tradícionális Pezsgőműhelyt már Ő indította el 2 évvel ezelőtt azzal a céllal, hogy barátainak, ismerőseinek finom pezsgőket készítsen. Olyanokat, ahol nincs helye a magyarázkodásnak: mit, hol, miért kell érezni, vagy miért épp olyan a stílusa, amilyen. Egyszerűen csak lelje örömét benne az, aki megkóstolja.

Egy csodálatos Család kétkezi munkájának eredménye a limitált mennyiségű, kuriózum Cuvée Blanc Brut, illetve a Cuvée Rose Brut, melyek nyers pezsgőként is megtalálhatók nálunk.

A pezsgővel kapcsolatos hitvallásukkal kapcsolatban így fogalmaz

“Eredeti célunk és egyben a vállalkozás lényege az volt, hogy barátainknak, ismerőseinknek finom pezsgőket készítsünk, olyat amelyeknél nem kell magyarázkodni, megmagyarázni, mit, hol és mikor kell érezni, miért ilyen vagy olyan a stílusa. Egyszerűen jó ivású legyen, és örömét lelje benne aki megkóstolja.
Ma úgy látjuk, hogy ez a vállalkozás jellegéből adódóan kis mennyiségeben kuriózumokat tud előállítani. Képesek vagyunk finom jó szerkezetű alapborokból, szigorú higiéniai viszonyok között, precíz technológiával, érdekes, limitált szériájú pezsgőket készíteni. A minőség nem lehet kérdés mert a mi pezsgőink fogyasztója egyben a barátságával is kitüntet minket, és mi pedig szeretnénk a barátainkat minden évben egy – egy jó pezsgővel meglepni.”

A vállalkozás ebben a formában csak 2 éves ugyan, de a Cuvée Blanc Brut pezsgő tavaly elhozta a Vinagora 2. helyezését.

Bízunk benne, hogy sokáig magunkénak tudhatjuk barátságukat, s a több évtizedes tapasztalattal, hatalmas szerelemmel készülő pezsgőiket is.

Frissítés: pezsgő kóstoló Június 30
Gyönyörű idő van, a teraszon pedig folyik a pezsgő(zés). Gasztrofesztiválhoz csatlakozandó, gulyásleveseket lefolytandó díjnyertes, kézműves Kemendy pezsgőkbe lehetett kóstolgatni, s dumcsizni Kemendy Lászlóval és Judittal.

Jut eszünkbe: ez a pezsgőzés ráadásul még aktuális is…. Holnap leszünk 2 évesek.

Pezsgők a Zamat-sziget kamrájában

Tagged on:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük