2016.10.12. hódi őrölt fűszerpaprika, szeged

Hódi fűszerpaprika, Szeged

A Hódi pirospaprkiát családi vállalkozás keretében mintegy 20 éve állítják elő fűszerpaprika őrleményből, a paprika hazájában, Szeged-Szentmihályon.

A vállalkozás egyedisége abban mutatkozik meg, hogy a fűszerpaprika őrlemény teljes termékpályáját lefedik, ami azt jelenti, hogy a termeléstől a feldolgozáson át, az értékesítésig minden egyes munkafolyamatot maguk végzik. Ez lehetővé teszi, hogy a termék minőségének biztosítása és nyomon követése teljes mértékben megvalósuljon. Cél a kiváló minőségű végtermék előállítsa – a nagyüzemben előállított fűszerpaprika őrleményhez képest – kis szériában előállított, emeltebb minőségi kategóriájú végtermék formájában.

Hagyományos, “házi” termelési és foldolgozás mellett mindehhez megfelel a HACCP minőségbiztosítási rendszernek, betartva az alapvető higiéniai feltételeket. A termelés során a hagyományos szegedi fajtákat részesítik előnyben, szem előtt tartva a végtermék kiváló beltartalmi értékének elérését, azaz a legmagasabb szín- és aroma anyag tartalmat. Az alapanyagot utóérlelésnek és esetenként csumátlanításnak vetik alá, mellyel a természetes szinezékanyag tartalmat növelik.

Az előállított őrlemény az I. osztályú minőségi kategóriába sorolható, azaz különleges minőségű. A csemege fűszerpaprika II. osztályú végtermék, míg a mindenki által ismert édes-nemes paprika III. osztályú végtermék, melynek a legalacsonyabb a természetes szinezék anyag (ASTA) tartalma.) Az előállítás során kizárólag, 100%-ban a saját termelésű fűszerpaprikából dolgoznak.

A fűszerpaprika osztálybasorolása

I. osztály -Különleges (130 ASTA felett)
II. osztály -Csemege (110-129 ASTA)
III. osztály – Édes-nemes (93-109 ASTA)
IV. osztály – Rózsa (60-92 ASTA)

Hódi őrölt fűszerpaprika

Termékek: 100 gr-os, 250 gr-os, 500 gr-os és 1000 gr-os édes, különleges fűszerpaprika, aromazáró csomagolásban és 100 gr-os és 250 gr-os csemege csípős fűszerpaprika, szintén aromazáró csomagolásban. Továbbá 100 gr-os fémdobozos paprika, prémium termék, exkluzív kivitelben. A Hódi fúszerpaprika azt a vevői réteget célozza meg, akiknek számít, hogy kiváló minőséget, magyar terméket és mindezt elérhető áron szerezzék be.

További fűszerek a Zamat-sziget kamrájában

Tagged on:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük